Dine øyne er et vindu til din helse

En scan med Optos Optomap Daytona Plus avdekker fire ganger mer enn et tradisjonelt netthinnekamera og viser nesten hele netthinnen i ett bilde.

I 1990 mistet bare fem år gamle Leif Anderson synet på det ene øyet grunnet en netthinneløsning som ikke ble oppdaget i tide. Hendelsen til lille Leif Anderson gjorde et sterkt inntrykk på Douglas Anderson, Leifs far, som forpliktet seg til å utvikle et avansert bildetakingssystem for å lettere fange opp anomalier på netthinnen. Douglas opprettet Zenoplan, som senere ble til Besca, som til slutt ble til Optos.

I ti år jobbet Douglas Anderson for å utvikle en metode som gjorde det mulig å undersøke innsiden av øyet på en enklere måte. Han lykkes, og i 1999 mottok Optomap klarering fra FDA og EU CE-merking som verdens første pasientvennlige netthinnescanner. Han ble samme året belønnet med «Den britiske imperieordenen» av dronning Elizabeth II av Storbritannia for sin utmerkete tjeneste for vitenskapen.

Hos PMP Eyecare benytter vi oss av den nyeste versjonen av det digitale kameraet som ble oppfunnet i kjølvannet av Leifs uhell. Det heter Optos Optomap Daytona Plus – navngitt etter racerbanen i Daytona Beach i Florida. Optos Optomap Daytona Plus tar et bilde hele 200 grader rundt skarpsynet helt bakerst inni øyet, noe som er et fire ganger så stort område om man sammenligner det med et vanlig fundusfotografi som tar bilde kun ca. 45 grader rundt skarpsynet i sentrum på netthinnen.

Netthinnen er den tynne hinnen som bekler øyeeplets innside. Det er i netthinnen man finner sansecellene som oppfatter synsinntrykkene våre. Inni øyet er det en klar masse vi kaller for glasslegemet. Får man et hull på netthinnen, kan det sive inn væske fra glasslegemet som kan skille netthinnen fra veggen i øyet. Dette gjør at sansecellene mister forbindelsen til hjernen i det området som er rammet. Hadde Optos Optomap Daytona Plus eksistert i 1990, kunne Leif Andersons netthinneløsning blitt oppdaget i tide og han ville fått umiddelbar behandling som kunne ha reddet synet hans.

Et digitalt panoramabilde med Optos Optomap Daytona Plus er helt smertefritt og det tar så vidt et halvt sekund. Det avdekker ca. fire ganger mer av netthinnen enn tradisjonelle instrumenter i ett enkelt tastetrykk og kan, i tillegg til øyesykdommer, også avdekke andre sykdommer som ikke nødvendigvis bare gjelder øynene dine, blant annet grønn stær (glaukom), grå stær (katarakt), makula degenerasjon (AMD, forkalkninger i øyebunnen), diabetes, rifter eller hull i netthinnen og tegn som kan indikere hjerte- eller karsykdommer. Bildet viser en netthinne. Området innenfor den stiplede sirkelen er det som vises i et tradisjonelt netthinnekamera.

Undersøkelsen med Optos Optomap Daytona Plus er rask og komfortabel og er helt ufarlig da instrumentet ikke er i kontakt med øynene. Den krever ikke bruk av øyedråper, og du kan kjøre bil umiddelbart etter undersøkelsen.

I tillegg til å utføre laserbehandling for nærsynthet, langsynthet, hornhinneskjevhet og alderssyn (myopi, hyperopi, astigmatisme og presbyopi), gjennomfører vi i PMP Eyecare også årlige kontroller av pasienter med diabetes og grønn stær.

Kategorier

LANG ERFARING

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

BESTILL TIME

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Andre aktuelle saker

Laser til folket

Laser til folket

PMP Eyecare har åpnet klinikk i Oslo. Nå kan de endelig hjelpe enda flere nordmenn med korrigering av alderssyn med laser, noe som er mye tryggere enn linsebytte.

Øystein tok sjansen: Flyttet til ny jobb og samboer

Øystein tok sjansen: Flyttet til ny jobb og samboer

Øystein Ringheim har tatt flyttelasset fra Bergen til Ganddal og startet i ny jobb hos PMP Eyecare i Stavanger.PMP Eyecare Stavanger har forsterket teamet med optiker Øystein Ringheim på laget. I juni tok bergenseren med seg flyttelasset og byttet fylke. Sykler til...

En hverdag uten briller

En hverdag uten briller

De fleste som må bruke briller eller kontaktlinser for å se godt ville nok ønsket at de kunne se normalt uten synshjelpemidler. Dette er i dag mulig for de aller fleste.Hvorfor får ikke alle med behov for briller eller kontaktlinser øynene sine ordnet da? Det er flere...

Dette er våre ansatte:

Vi tar deg godt imot og sørger for trygg og behagelig behandling

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Telefon:  976 58 664
Epost:  post@pmp-eyecare.com

Dr. Petter Montagu-Pettersen

Doctor, specialist in eye diseases

Email: petter@pmp-eyecare.com

Phone:  +47 976 58 664

Anne Paust-Andersen

Stian A. Henningsen

Pasientkoordinator i Stavanger og Oslo

E-post: stian@pmp-eyecare.com

Telefon:  +47 976 58 664

Pin It on Pinterest

Share This
Call Now Button