Behandlinger

PMP Eyecare, spesialist i øyesykdommer

Laserbehandling av synsfeil, både kompliserte og vanlige.

Med dagens medisinsktekniske utstyr er det fullt mulig å korrigere store synsfeil såvel som vanlige synsfeil. I mange tilfeller kan en laserbehandling i disse tilfellene gi betydelig bedre synsevne enn man klarer å få til med briller eller kontaktlinser. Vi har behandlet nærsynte øyne helt opp til -18,00 med flott resultat. Høyere brillestyrke enn dette forekommer meget sjeldent. Videre tilbyr vi også FS-LASIK-behandling for store langsyntheter opp mot +10,00 og hornhinneskjevhet opp til -6,00.

Femto Second LASIK

Femto Second Lasik som alternativ til briller og kontaktlinser for deg mellom 18 og 45 år.

Presbyond LASIK

Alderstilpasset laserbehandling. Godt syn på alle avstander uten briller for deg over 45 år.

Konsultasjon

Dr. Petter Montagu-Pettersen driver også alminnelig privat øyelegepraksis uten refusjon. Du kan bestille time for utredning og kontroll av øvrige øyelidelser.

Alternativ til kontaktlinser, briller og progressive briller.

Rett behandling til rett tid

Øynene våre forandrer seg med årene. Frem til 45 til 50-års alder ser man like godt på nært som på avstand. Har man en synsfeil, ser man like godt på alle avstander med samme brille.

Etter 45-50 års alder ser man ikke lenger like godt på nært hold som på avstand med sammen brillestyrke. Dette skyldes at linsen inne i øyet mister sin fleksibilitet og man får såkalt alderssyn (presbyopi). Man trenger da forskjellig brillestyrke på nært og på avstand.

Etter 50-års alderen får man alderssyn og trenger et lesetillegg for å se godt på nært hold. For å imøtekomme ditt behov for godt syn på nært hold så vel som på avstand har vi utviklet Presbyond alderstilpasset laserbehandling sammen med Carl Zeiss, Jena. Vi kan således for første gang tilby et reelt øyekirurgisk alternativ til både enstyrkebriller og progressive briller uten å bytte linsene på innsiden av øyet eller legge inn implantater i øyet ditt, men kun med laser. Metoden er solid vitenskapelig dokumentert.

En behagelig og trygg opplevelse

Behandlingen – kort oppsummert

På behandlingsdagen kommer man ca. 20 minutter før selve behandlingen starter og får informasjon om hvordan man skal forholde seg under og etter behandlingen, samt at man får en liten dose beroligende og smertestillende medisiner for at selve behandlingen og timene etter behandlingen når lokalbedøvelsen går ut skal by på minst mulig ubehag.

Selve tiden laseren bruker for å korrigere synet tar om lag ett minutt per øye. Man er på behandlingsrommet i  omtrent 10 minutter hvor man får bedøvende øyendråper, vi prater litt og tar deg pent og forsiktig gjennom laserprosedyren øye for øye.

Deretter hviler man i 3 timer i liggestol på et hvilerom. Det kan være greit å ha med egen musikk og egne øretelefoner. Ellers har vi radio å høre på.

Øyelege Dr. Petter Montagu-Pettersen

Bestill en konsultasjon

Dr. Petter Montagu-Pettersen driver også alminnelig privat øyelegepraksis uten refusjon. Du kan bestille time for utredning og kontroll av øvrige øyelidelser. Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Du må gjerne ringe oss på tlf. 976 58 664 eller ta kontakt på post@pmp-eyecare.com for å stille spørsmål om behandling. Du kan også bestille time eller konsultasjon direkte via vårt bestillingsskjema som du finner her

Alminnelig øyelegekonsultasjon950,-
Korte kontroller750,-

Forundersøkelsen til kr. 950,- er inkludert i operasjonshonoraret, samt etterkontroller og øyedråper.

Dette er greit å vite om behandlingen – del 1:

Praktisk informasjon før behandlingen

Kontaktlinser
Ta helst ut kontaktlinsene kvelden før forundersøkelse og kvelden før operasjon.Kontaktlinsebruk i løpet av natten og timene like før forundersøkelse kan påvirke måleresultatene vi bruker til å programmere laseren med og kan gi opphav til unødvendige unøyaktigheter.På operasjonsdagen gjelder det samme. Kontaktlinser brukt frem til laseroperasjonen kan forandre væskeinnholdet i hornhinnen og gi opphav til unødvendig unøyaktighet i laserbehandlingen.
Forundersøkelse / Konsultasjon

Forundersøkelsen vil ta i underkant av 1 time og består av en rekke utmålinger av øynene dine samt samtale om forventet resultat og mulige risiki sett i sammenheng med dine øyne. Dersom øyesykdom skulle avdekkes, vil dette tas tak i og nødvendige tiltak iverksettes.

Etter forundersøkelsen går vi grundig gjennom prosedyren for behandlingen, hvordan du forholder deg i etterkant og hvordan du skal dryppe øyedråpene du får med deg etter behandlingen. Denne informasjonen får du også skriftlig og nok en gang gjennomgått på operasjonsdagen sammen med sykepleier Anne Paust-Andersen.

Forundersøkelsen kr 950,- er inkludert i operasjonshonoraret, samt etterkontroller, øyendråper og 10 års rebehandlingsgaranti.

Dette er greit å vite om behandlingen – del 2:

Operasjons­dagen

Dette kan du forvente deg

Når du ankommer klinikken på operasjonsdagen, vil du få gjentatt informasjon om operasjonen samt en kontrollundersøkelse av øynene dine og anledning til å spørre legen eventuelle spørsmål. Du vil få tilbud om en beroligende tablett, og hvile litt og ta en kopp kaffe. Du vil bli godt bedøvet med øyedråper når du kommer inn på operasjonsstuen. Etter operasjonen får du en smertestillende tablett og hviler i liggestol på hvilerommet i 3 timer. Deretter blir du undersøkt av øyelegen. Synet er normalt sett bra på dette tidspunktet og du kan dra hjem. Du kan ikke kjøre hjem selv grunnet medisinene du har fått og at du er noe lysømfindtelig i ytterligere noen timer etter operasjonen.

Selve prosedyren

Følg legens instruksjon om hvor du skal fokusere. Etter at du har fått bedøvelse, setter legen på en øyelokksholder som holder øyelokkene oppe under laserbehandlingen. Det er viktig å unngå å knipe hardt mot øyelokksholderen og prøve å være mest mulig avslappet i nakke, skuldre og ansiktsmuskler. Da er det betydelig lettere for deg å se rett opp i laseren. Laserstrålen gir høyest nøyaktig behandling når den treffer øyeoverflaten mest mulig vinkelrett, selv om laseren har en meget avansert bevegelsesfølger (eyetracker).

Dette er greit å vite om behandlingen – del 3:

Etter operasjonen

Rett etter operasjonen
Etter operasjonen hviler du hos oss i 3 timer. Dette er for at flappen skal få mest mulig ro og at tilhelingsprosessen skal få kommet i gang hurtigst mulig.Eller oppholdet i hvilestolen blir øynene dine kontrollert av øyelegen, og pådryppet øyedråper før du kan dra hjem. I denne perioden er øynene såre og tårer en del. Det er helt normalt. Etter de 3 timene har gått avtar ubehaget betydelig og de fleste opplever allerede da klart og fint syn, men en viss dis som avtar utover kvelden etter operasjonen er vanlig. Øynene er dog ofte litt røde og litt irriterte til neste morgen. Neste dag kan man kjøre bil og fungere normalt.
Ukene etter operasjonen

Unngå å gni deg hardt i øynene de første ukene etter operasjon.

Vær forsiktig med svømming og idrett hvor du risikerer å få slag/ball i øyet de første ukene.

Bruk øyedråpene du får hos oss. De skal dryppes fire ganger daglig i begge øyne i en uke for å forhindre infeksjon.

Kontroller etter laseroperasjon hos oss er inkludert i operasjonshonoraret.

Aktuelle artikler

Vi har mange fornøyde kunder!

Dette er den ALLER beste investeringen jeg noen gang har gjort. Endelig et brillefritt og duggfritt liv. Og det aller beste er det hyggelige personalet. Det er HELT smertefritt og raskt utført. ANGRER IKKE EN DAG. Fornøyd kunde!

Anne K Egeland

Nå er det 1 døgn siden jeg gikk inn dørene hos PMP med minus 7, skjeve hornhinner og i tillegg hadde jeg alderstillegget slik at jeg ikke så noe på nært hold. Nå ser jeg godt både på nært og fjernt og har ingen problemer eller smerter med øynene... fantastisk!!!

Frank Bertelsen

Pin It on Pinterest

Call Now Button