Femto Second LASIK

Laserbehandling for deg mellom 18 og 45 år

PMP Eyecare, spesialist i øyesykdommer

Femto-Second LASIK som alternativ til briller eller kontaktlinser for deg mellom 18 og 45 år

En lang rekke store internasjonale studier levner liten tvil om at denne metoden gir høyest sikkerhet, overlegent hurtigst gjenvinning av fullt skarpsyn (gjennomsnittlig fire timer) og lavest komplikasjonsrate av samtlige synskorrigerende inngrep tilgjengelig i dagens marked.

Alternativ til kontaktlinser, briller og progressive briller.

Synet er normalt sett godt samme kveld etter operasjonen

PMP Eyecare bruker Femtosecond laser fra Ziemer til å lage en 110 micrometer tynn flapp av det ytterste laget i hornhinnen, 9,5 mm diameter, hengslet oppad. Dette tar 27 sekund per øye. Flappen blir løftet opp og lagt i en fold oppad på øyet mens Zeiss MEL90 eximerlaser korrigerer synsfeilen med høy presisjon. Avhengig av brillestyrken som skal korrigeres, tar dette mellom 2 og 15 sekund. Laseren fjerner vev fra hornhinnen i størrelsesorden micrometer for å gi hornhinnen korrekt kurvatur for optimal optikk. Det er nesten ingen målbar temperaturstigning på øyeoverflaten under inngrepet. Eximerlaseren forstøver vev, men brenner ikke.

Deretter legges hornhinneflappen forsiktig på plass. Antibiotikadråper pådryppes og neste øye kan straks opereres på samme måte. Man får med seg antibiotikadråper til å dryppe selv i cirka en uke i etterkant.

Synet er normalt sett godt samme kveld etter operasjonen og dagen etter kan de aller fleste kjøre bil og gå på jobb som vanlig.

Nedre aldersgrense for laserbehandling er 18 år men det er en fordel å avvente med behandling til brillestyrken har stabilisert seg. Som oftest er dette tilfelle i tidlig 20 års alder.

Frem til i slutten av 40 års alder ser man like godt på nært hold som på avstand med samme brillekorreksjon eller uten briller om man ikke har noen brytningsfeil. Det kan vi fordi øyelinsen inne i øyet er fleksibel og kan fokusere bildet skarpt selv på nært hold. Ønsker du et alternativ til briller eller kontaktlinser i denne aldersgruppen benytter vi oss av en metode som kalles femtoLASIK med trippel A behandlingsprogram. Begge øyne fullkorrigeres for nærsynthet (myopi på fagspråk) eller overlangsynthet (hyperopi på fagspråk) og hornhinneskjevhet (astigmatisme på fagspråk). 

De aller fleste synsfeil kan korrigeres forutsatt at ingen øyesykdommer forhindrer muligheten å behandle øynene dine med denne metoden. Det kan vi først avgjøre etter en grundig øyelegeundersøkelse hos oss. Normalt sett er synet godt allerede få timer etter behandlingen og dagen etter kan de aller fleste gå på jobb som vanlig. Behandlingen har varig effekt, men man skal likevel være klar over at når man kommer i 50 års alder vil men som alle andre med normalsynte øyne få behov for lesebriller. Når den tid kommer, kan man som alternativ til lesebriller gjøre en touch-up behandling med Presbyond programmet, slik at man ser godt også på nært hold.

Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

Hver dag laserbehandler vi på PMP Eyecare 3 til 4 nye pasienter med forskjellige synsfeil. Resultatene er meget bra og komplikasjonsraten meget lav. Ingen av våre pasienter har blitt blinde eller fått alvorlige komplikasjoner. Se videoen for å se hvordan en øyeoperasjon fungerer.

Priser

Femto-Second LASIK, Carl Zeiss FemtoLASIK.  Forundersøkelse og etterkontroller er inklusive.
42.900,- (ett øye 24.900,-)

Behandling av ekstra store synsfeil som krever spesialprogram: Hornhinneskjevhet større enn 2,50 Dioptrier og overlangsynthet større enn +2,50 Dioptrier og store nærsyntheter over -8,00 Dioptrier
49.900,- (ett øye 30.900,-)

Bestill time

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Klinikktelefon: 976 58 664
E-post: post@pmp-eyecare.com
Kongsgata 10, 4005 Stavanger

Lang erfaring

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han optometrist Stian Henningsen og Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

Øyelege Dr. Petter Montagu-Pettersen

Bestill en konsultasjon

Dr. Petter Montagu-Pettersen driver også alminnelig privat øyelegepraksis uten refusjon. Du kan bestille time for utredning og kontroll av øvrige øyelidelser. Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Du må gjerne ringe oss på tlf. 976 58 664 eller ta kontakt på mail: post@pmp-eyecare.com for å stille spørsmål om behandling. Du kan også bestille time eller konsultasjon direkte via vårt bestillingsskjema som du finner her. 

Alminnelig øyelegekonsultasjon950,-
Korte kontroller750,-
Forundersøkelsen kr 950,- er inkludert i operasjonshonoraret, samt etterkontroller, øyendråper og 10 års rebehandlingsgaranti.

Aktuelle artikler

Vi har mange fornøyde kunder!

Dette er den ALLER beste investeringen jeg noen gang har gjort. Endelig et brillefritt og duggfritt liv. Og det aller beste er det hyggelige personalet. Det er HELT smertefritt og raskt utført. ANGRER IKKE EN DAG. Fornøyd kunde!

Anne K Egeland

Nå er det 1 døgn siden jeg gikk inn dørene hos PMP med minus 7, skjeve hornhinner og i tillegg hadde jeg alderstillegget slik at jeg ikke så noe på nært hold. Nå ser jeg godt både på nært og fjernt og har ingen problemer eller smerter med øynene... fantastisk!!!

Frank Bertelsen

Pin It on Pinterest

Call Now Button