Presbyond LASIK

Laserbehandling for deg over 45 år

PMP Eyecare, spesialist i øyesykdommer

Presbyond alderstilpasset laserbehandling. Bedre syn på alle avstander uten briller for deg over 45 år

Et sted mellom 40 og 50 års alder blir øyelinsen bak pupillen stivere, og man kan ikke lenger se klart på nært hold med samme brillekorreksjon som på avstand. Som alternativ til lesebriller, progressive briller eller kontaktlinser tilbyr vi Presbyond Laser Blended Vision for å bedre synet mest mulig på alle avstander.

Skarpere syn

Forbedre synet på alle avstander

De som hadde godt syn før får behov for en lesebrille. De som allerede brukte briller, må nå ha et plusstillegg i forhold til avstandskorreksjonen for å kunne se på nært (progressiv / bifokal brille / progressive kontaktlinser / monovision kontaktlinsesystem). Dette kalles presbyopi på gresk og direkte oversatt betyr det alderssyn (aldersøyne). Man kan ikke gjenvinne øyelinsens fleksibilitet med noen eksisterende teknologi, men man kan gjenskape meget godt syn på alle avstander ved å kombinere det beste fra to velkjente optiske prinsipper:

1: Betydelig økt dybdeskarphet ved å gjøre hornhinnen lett negativt asfærisk.

2: Korrigere det dominante øyet til plan, dvs. brillestyrke 0,00, det ikke-dominante øyet korrigeres typisk til -1,50 (addisjon +1,50), litt mindre for de tidlig presbyope.

På grunn av økt dybdeskarphet er avstandssynet på nærøyet betydelig bedre enn ved vanlig korreksjon med brille eller kontaktlinse og addisjon +1,50 gir tilnærmet samme næreffekt som addisjon +2,25 som er standard næraddisjon i progressive briller.

På grunn av den økte dybdeskarpheten gir avstandsøyet betydelig bedre syn på nærarbeid enn standard avstandskorreksjon med brille eller kontaktlinse vil kunne gi.

Når man ser med begge øyne overlapper avstandsøyet og nærøyet hverandre i den optiske aksen og man opplever godt syn på alle avstander uten å merke at det ene øyet er litt nærsynt.

Denne metoden kalles Presbyond Laser Blended Vision og er utviklet over mange år av Professor Dan Reinstein ved London Vision Clinic og forskningsavdelingen til Carl Zeiss Jena.

Presbyond tolerers av 97 % av alle presbyope, inklusive grå stær-opererte med monofokale intraokulære linser. Forundersøkelsen vil lett påvise hvem som er og hvem som ikke er egnet for denne metoden. Sannsynligheten er stor for at du kan opereres med Presbyond med meget godt resultat dersom du er i denne aldersgruppen og ønsker godt syn på alle avstander uten briller.

Når vi opererer Presbyond, bruker vi samme maskiner og metode som ved Carl Zeiss FemtoLASIK . Det er kun behandlingsprofilene som er annerledes. Dersom du er presbyop og ønsker å se godt på alle avstander uten briller kan du nyte godt av den samme hurtige og presise metoden med samme lave risikoprofil som laserbehandlingene vi gjør for de yngre og slippe å bytte øyelinser eller å få lagt inn leseimplantat i øyet.

Alderssyn (presbyopi), hornhinneskjevhet (astigmatisme), nærsynthet (myopi) eller overlangsynthet (hyperopi) behandles i samme inngrep. Vi trenger ikke bytte øyelinsene med multifokale, intraokulære linser. Vi mener øyelinsen ikke bør tas ut av øyet før den får grå stær (katarakt på fagspråk), noe som vi for det meste finner først i midten av 70-årsalder og oppover, men noen ganger tidligere. Forundersøkelsen vil i så fall avdekke dette. Behandling for aldersgruppen ca. 45 og oppover. Dersom du har grå stær (katarakt) vil vi henvise deg til operasjon av dette først. Da kan vi gjøre Presbyond alderstilpasset laserbehandling etterpå.

Sikkerhet og presisjon ved moderne øyelaserbehandling

Hver uke laserbehandler vi på PMP Eyecare 6 til 10 nye pasienter med forskjellige synsfeil. Resultatene er meget bra og komplikasjonsraten meget lav. Ingen av våre pasienter har blitt blinde eller fått alvorlige komplikasjoner. Se videoen for å se hvordan en øyeoperasjon fungerer.

Priser

Carl Zeiss FemtoLASIK Presbyond Laser Blended Vision. Forundersøkelse og etterkontroller er inklusive.
51.900,- (ett øye 31.900,-)

Forundersøkelse for laseroperasjon: kr. 950,-
(denne summen refunderes dersom du velger å bli laseroperert hos oss)

Bestill time

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Klinikktelefon: 976 58 664
E-post: post@pmp-eyecare.com
Kongsgata 10, 4005 Stavanger

Lang erfaring

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han optometrist Stian Henningsen og Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.

Øyelege Dr. Petter Montagu-Pettersen

Bestill en konsultasjon

Dr. Petter Montagu-Pettersen driver også alminnelig privat øyelegepraksis uten refusjon. Du kan bestille time for utredning og kontroll av øvrige øyelidelser. Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.

Du må gjerne ringe oss på tlf. 976 58 664 eller ta kontakt på mail: post@pmp-eyecare.com for å stille spørsmål om behandling. Du kan også bestille time eller konsultasjon direkte via vårt bestillingsskjema som du finner her. 

Alminnelig øyelegekonsultasjon950,-
Korte kontroller750,-

Forundersøkelsen kr 950,- er inkludert i operasjonshonoraret, samt etterkontroller og øyedråper.

Aktuelle artikler

Vi har mange fornøyde kunder!

Dette er den ALLER beste investeringen jeg noen gang har gjort. Endelig et brillefritt og duggfritt liv. Og det aller beste er det hyggelige personalet. Det er HELT smertefritt og raskt utført. ANGRER IKKE EN DAG. Fornøyd kunde!

Anne K Egeland

Nå er det 1 døgn siden jeg gikk inn dørene hos PMP med minus 7, skjeve hornhinner og i tillegg hadde jeg alderstillegget slik at jeg ikke så noe på nært hold. Nå ser jeg godt både på nært og fjernt og har ingen problemer eller smerter med øynene... fantastisk!!!

Frank Bertelsen

Pin It on Pinterest

Call Now Button